VMVT Club

Blog

Οι μετρήσεις της ΕΕΤΤ για τις ταχύτητες σύνδεσης στο Internet

sd3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μικρή αύξηση της συνολικής ταχύτητας σταθερής πρόσβασης στο διαδίκτυο, που αποδίδεται στην αύξηση των συνδρομητών με σύνδεση VDSL, διαπιστώνει η ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων) στην ετήσια έκθεση της (2018) προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Σώμα Ευρωπαίων Ρυθμιστών Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών (BEREC) για την εφαρμογή του Κανονισμού (ΕΕ) 2015/2120 σχετικά με την πρόσβαση στο ανοικτό διαδίκτυο, η οποία δημοσιοποιήθηκε την Παρασκευή.

Ωστόσο, με βάση τα στοιχεία της Επιτροπής, παράλληλα αυξήθηκε η καθυστέρηση και η διακύμανση της καθυστέρησης, ενώ το συνολικό ποσοστό της ταχύτητας που επιτυγχάνεται σε σχέση με την ονομαστική ταχύτητα διατηρείται περίπου στο ίδιο επίπεδο (μέσο ποσοστό: 39,96% για το 2017, έναντι 39,26% για το 2016 στο downlink).

Επίσης υπάρχει μικρή μείωση του ποσοστού ονομαστικής ταχύτητας που επιτυγχάνεται σε πακέτα υψηλών ταχυτήτων (VDSL 50 Mbps downlink / 10 Mbps uplink, 35 downlink / 3 uplink). Σχετικά μικρή θεωρείται η διαφορά που εμφανίζεται στην απόδοση των δικτύων στις ώρες αιχμής, σε σύγκριση με τις ώρες μη αιχμής.

Ιουλίου 30, 2018 |

Νίκολα Τέσλα. Ο “Προμηθέας” του ηλεκτρισμού

Nikola-Tesla-740x420
«Οι αυτοκινητοβιομηχανίες μπαίνουν στην πρίζα…», «μέχρι το 2040 το 1/3 των αυτοκινήτων θα κινείται με ηλεκτρισμό…», «η επέλαση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων…».
Οι ειδήσεις που αφορούν στην ηλεκτροκίνηση των αυτοκινήτων εμφανίζονται με μεγάλη συχνότητα το τελευταίο διάστημα, το ίδιο και η χρήση ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων, αναγγέλλοντας επαναστατικές αλλαγές στην κίνηση των μέσων μεταφοράς. Οι επερχόμενες μεταβολές που προβλέπουν το “τέλος του ρεζερβουάρ” ασφαλώς και δεν χαροποιούν τις πετρελαϊκές εταιρείες εφόσον σύντομα θα δουν την κατανάλωση πετρελαίου να μειώνεται κατά οκτώ εκατομ. βαρέλια ημερησίως.
Αντίθετα η διάδοση του ηλεκτρικού αυτοκινήτου, που συνδέεται με τη μείωση των εκπομπών ρύπων, άρα συμβάλλει τα μέγιστα στην προστασία του περιβάλλοντος, οδηγεί σε αισιόδοξες σκέψεις, όσον αφορά στη διαχείρισή του και δικαιώνει τους υπέρμαχους της ιδέας κατάργησης των ορυκτών καυσίμων.
Εκτός των παραπάνω και για εντελώς διαφορετικούς λόγους, εκείνος που θα πανηγύριζε κυριολεκτικά για την εξέλιξη, αν βρισκόταν στη ζωή, θα ήταν o Nikola Tesla, ο αποκαλούμενος και «Προμηθέας του ηλεκτρισμού» και “προφήτης του 21ου αιώνα”, που αφιέρωσε τη ζωή του στη μελέτη και στις εφαρμογές του ηλεκτρισμού. Ο Tesla είναι επίσης, χωρίς να το έχει επιδιώξει, o ονοματοδότης του σύγχρονου, ομώνυμου και μοναδικού ολοκληρωμένου ηλεκτρικού αυτοκινήτου TESLA.
Το μέλλον ανήκει σίγουρα στην ηλεκτροκίνηση και οι εταιρείες που επενδύουν σ’ αυτήν οφείλουν χάριτας στον Nikola Tesla, τον επιστήμονα που δημιούργησε τον κινητήρα εναλλασσομένου ρεύματος και αγωνίστηκε σε όλη του τη ζωή για την «είσοδο» του ηλεκτρισμού στην καθημερινότητα. Η ομώνυμη εταιρεία TESLA έχει αναγνωρίσει ήδη, όπως αναφέρθηκε, την προσφορά του χρησιμοποιώντας το όνομά του ως λογότυπο και σήμα κατατεθέν της εταιρείας, αποδίδοντας έτσι τα εύσημα στον ιδιοφυή επιστήμονα.
Καιρός όμως είναι να «γνωρίσουμε» τον άνθρωπο και επιστήμονα Τέσλα, ο οποίος, όπως συμβαίνει συχνά, δεν κατέχει τουλάχιστον όσον αφορά την αναγνώριση από το ευρύ κοινό, τη θέση που του αρμόζει και ανταποκρίνεται στην προσφορά του στην επιστήμη και στην ανθρωπότητα.
Ο Νίκολα Τέσλα γεννήθηκε ως Σέρβος υπήκοος της Αυστροουγγρικής Αυτοκρατορίας τα μεσάνυχτα της 9ης Ιουλίου του 1856 στο χωριό Σμίλιαν (σήμερα στην Κροατία). Από την παιδική του ηλικία επέδειξε ιδιαίτερη ιδιοφυΐα και εφευρετικότητα, που τον έκαναν να ξεχωρίζει. Πολυμαθής, μέχρι να τελειώσει τη μέση εκπαίδευση, το 1873, ήξερε να διαβάζει στα γερμανικά, στα γαλλικά και στα αγγλικά. Στο λύκειο του Κάρλοβατς, όπου φοιτούσε, είδε για πρώτη φορά μια επίδειξη ηλεκτρισμού. Ο Νίκολα έμεινε έκθαμβος μπροστά σ’ αυτό το εκπληκτικό φαινόμενο. Από εκείνη τη στιγμή αποφάσισε να αφιερώσει τη ζωή του στη μελέτη της Φυσικής του ηλεκτρισμού και να ανακαλύψει όλα τα μυστικά του. Και όπως απέδειξε η μετέπειτα πορεία του, κράτησε την υπόσχεση του.
Γράφτηκε στο Πολυτεχνικό Ινστιτούτο του Γκρατς της Αυστρίας και σύντομα έγινε πρώτος ανάμεσα στους συμφοιτητές του. Το πάθος του για τον ηλεκτρισμό τον ωθούσε σε συνεχείς πειραματισμούς και σχετικές κατασκευές.
Η πρώτη του σημαντική επιτυχία ήταν η κατασκευή ενός επαγωγικού κινητήρα (1883). Με εφόδιο το επίτευγμά του αυτό αλλά και πλήθος ιδεών και σχεδίων αναχωρεί για την Αμερική προς συνάντηση του Τόμας Έντισον, απόλυτου κυρίαρχου σε θέματα ηλεκτρισμού και εφαρμογών. Όταν ο Τέσλα παρουσιάζει στον Έντισον την εφεύρεσή του, αυτός τον απογοητεύει αποκαλώντας την «ανοησίες». Έχοντας όμως αντιληφθεί τη μεγαλοφυΐα του νεαρού Σέρβου, του προσφέρει εργασία στην εταιρία Edison Machine Works. Ο Τέσλα, αν και απογοητευμένος, δέχεται τη θέση. Γρήγορα όμως οι διαμετρικά αντίθετες απόψεις για το ηλεκτρικό ρεύμα και τις χρήσεις του οδηγούν τους δύο συνεργάτες σε ρήξη. Ο Έντισον ήταν σφοδρός πολέμιος του εναλλασσόμενου ρεύματος και υποστηρικτής του συνεχούς, ο Τέσλα το αντίθετο. Οι δρόμοι τους χωρίζουν και ο Τέσλα ελεύθερος πια από πιέσεις επιδίδεται στην υλοποίηση των πρωτοποριακών του ιδεών.
Μέχρι το 1889 είχε κατοχυρώσει 13 ευρεσιτεχνίες και δύο χρόνια μετά κατασκευάζει το περίφημο πηνίο Τέσλα. Το 1893 εφευρίσκει το ραδιόφωνο (αναγνωρίστηκε ως ο εφευρέτης του το 1943) και δύο χρόνια μετά κατασκευάζει στους καταρράκτες του Νιαγάρα τον πρώτο υδροηλεκτρικό σταθμό στον κόσμο. Την ίδια χρονιά «φωτογραφίζει» για πρώτη φορά στην ιστορία τα εσωτερικά όργανα του ανθρώπινου σώματος (Τεσλόγραμμα), κατοχυρώνει το βασικό σχέδιο ραδιοτεχνικής και λίγο αργότερα επιδεικνύει στο λιμάνι της Νέας Υόρκης ένα μοντέλο τηλεκατευθυνόμενου πλοιαρίου!
Παρά τις επιτυχίες τα πράγματα δεν ήταν και τόσο εύκολα για τον ιδιοφυή επιστήμονα. Ο Έντισον θορυβημένος κήρυξε έναν πραγματικό «πόλεμο των ρευμάτων», επιχειρώντας μια εκστρατεία δυσφήμησης του εναλλασσόμενου ρεύματος αποκαλώντας το επικίνδυνο. Για να αντιμετωπίσει τις κατηγορίες ο Τέσλα γίνεται «πειραματόζωο» αφήνοντας να περάσει μέσα από το κορμί του εναλλασσόμενο ρεύμα εντάσεως χιλιάδων βολτ. Ο θρίαμβος του εναλλασσόμενου ρεύματος και του Τέσλα ήρθε το 1893, όταν η Παγκόσμια Έκθεση του Σικάγου ηλεκτροφωτίστηκε με το σύστημά του. Μετά απ’ αυτό ο Τέσλα ήταν ένα διάσημο πρόσωπο στην Αμερική, αλλά όχι και αντίστοιχα πλούσιος. Οι επαναστατικές του ανακαλύψεις αντιμετώπισαν την εχθρότητα και τις απειλές του αμερικανικού κατεστημένου, βιομηχάνων, τραπεζιτών και κάθε λογής ανταγωνιστών, οι οποίοι έβλεπαν τα συμφέροντά τους και τις επενδύσεις τους να απειλούνται από τις καινοτόμες ανακαλύψεις και εφαρμογές.
Η προσφορά του Νίκολα Τέσλα στην επιστήμη και την ανθρωπότητα υπήρξε τεράστια. Από τα τέλη της δεκαετίας του 1880 εφηύρε και προώθησε στην αγορά πάνω από 700 εφευρέσεις και εφαρμογές: εναλλασσόμενο ρεύμα, επαγωγικοί κινητήρες, πολυφασικό σύστημα, ρεύματα υψηλής συχνότητας, ηλεκτρικός ταλαντωτής, πηνίο Τέσλα, ραδιόφωνο, ακτινογραφία (Τεσλόγραμμα), τηλεκατεύθυνση, αυτοματισμός, ασύρματη μεταφορά ενέργειας, τηλεγεωδυναμική, προωθητικοί κινητήρες, ραντάρ, ιντερφερόμετρο, ηλεκτρομαγνητική προστασία… είναι μονάχα μερικές από τις επιστημονικές «εκπλήξεις» που ο Σέρβος επιστήμονας προσέφερε στην ανθρωπότητα.
Όμως ο Τέσλα εκτός από εφευρέτης, ήταν κι ένας ανθρωπιστής επιστήμονας που οραματιζόταν ένα καλύτερο μέλλον για την ανθρωπότητα. Ονειρευόταν έναν κόσμο όπου ο καθένας θα είχε ελεύθερη πρόσβαση στην αστείρευτη «θάλασσα της ενέργειας», που τον περιβάλλει. Το σχέδιο του ήταν τόσο προχωρημένο και ριζοσπαστικό για την εποχή του, που μόλις δημοσιοποιήθηκε οι πόρτες στη Wall Street έκλεισαν γι’ αυτόν, ακόμη κι εκείνοι που επένδυσαν εκατομμύρια δολάρια στο σύστημα εναλλασσόμενου ρεύματος, αρνήθηκαν να τον χρηματοδοτήσουν. Μετά την απόρριψή του από το κατεστημένο της εποχής ο Τέσλα δεν είχε ποτέ καμιά άλλη ευκαιρία να δει την υλοποίηση των ιδεών του.
Αποτέλεσμα όλων αυτών των απογοητεύσεων και των «προδοσιών» ήταν η αποθάρρυνση του οραματιστή εφευρέτη, που οδηγήθηκε αργά αλλά σταθερά προς τη χρεοκοπία, το επιστημονικό και βιολογικό τέλος. Πέθανε στις 7 Ιανουαρίου του 1943, φτωχός και αγνοημένος, σ’ ένα ταπεινό δωμάτιο του ξενοδοχείου NewYorker.
Ο εκκεντρικός επιστήμονας έζησε μια εξίσου εκκεντρική ζωή. Έπασχε από ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή και υπέφερε από οπτικές και ακουστικές ψευδαισθήσεις. Υπήρξε πάντα ασυμβίβαστος, ένας μοναχικός και ρομαντικός «ιππότης» της επιστήμης. Απόδειξη ή άρνησή του να δεχθεί το Βραβείο Νόμπελ για τη Φυσική, το οποίο θα έπρεπε να μοιραστεί με τον Έντισον, λέγοντας: «Σε χίλια χρόνια θα υπάρχουν αρκετοί που θα έχουν πάρει το Βραβείο Νόμπελ. Κι εγώ έχω αρκετές δεκάδες έγγραφα που αναφέρουν το όνομα μου στην τεχνική βιβλιογραφία… Για το καθένα από αυτά θα έδινα όλα τα Βραβεία Νόμπελ που θα δοθούν στα επόμενα χιλιάδες χρόνια…».
Το άρθρο ανήκει στον Απόστολο Ν. Κατσίκη,  Ομότιμο Καθηγητή Παν/μίου Ιωαννίνων και δημοσιεύτηκε στον Ηπειρώτικο Αγώνα www.agon.gr
Ιουνίου 15, 2018 |

Οι λευκές περιοχές που… βλέπουν μαύρο!

tv-static-640x336

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Οι λευκές περιοχές που βλέπουν μαύρο

Παραμένοντας στην ψηφιακή μετάβαση, ξέρετε ποια είναι η διαφορά μεταξύ θεωρίας και πράξης στην ψηφιακή τηλεόραση;

Απλό… 500.000 πολίτες, οι οποίοι δεν έχουν πρόσβαση σε τηλεοπτικό σήμα! Αυτοί ήταν τα θύματα της βεβιασμένης σχεδίασης και υλοποίησης, αλλά και της μείωσης του κόστους για την Digea.

Οι περιοχές που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα διακρίνονται δε δύο κατηγορίες. Η πρώτη -που είναι και η μεγαλύτερη- αφορά τις επιβεβαιωμένες περιοχές, οι οποίες βάσει των μετρήσεων βρίσκονται εκτός κάλυψης, είτε από τον αρχικό σχεδιασμό, είτε η ΕΕΤΤ έχει επιβεβαιώσει ότι δεν φτάνει αξιόπιστο τηλεοπτικό σήμα.

Αυτές οι περιοχές εντάσσονται άμεσα στο έργο και δύνανται να επιχορηγηθούν με την έναρξη της υλοποίησής του.

Στη δεύτερη κατηγορία περιλαμβάνονται οι περιοχές όπου δεν υπήρξε σύμφωνο αποτέλεσμα μεταξύ των μετρήσεων της ΕΕΤΤ και των θεωρητικών προβλέψεων του μοντέλου ανάπτυξης δικτύου.

Αυτές οι περιοχές δύνανται να υπαχθούν στο πρόγραμμα μετά από αίτημα του οικείου Δήμου προς τη ΓΓΤΤ και κατόπιν διενέργειας σχετικού ελέγχου της ΕΕΤΤ.

Σε κάθε περίπτωση, η ΓΓΤΤ αναφέρει ότι η διαμόρφωση του καταλόγου είναι και θα παραμείνει μία ανοιχτή διαδικασία, η οποία δύναται να οδηγήσει στην τροποποίηση / επικαιροποίηση του καταλόγου με σκοπό την κάλυψη των πραγματικών αναγκών των εκάστοτε οικισμών και την προσαρμογή στις νέες εξελίξεις.

Τώρα βέβαια θα πείτε ότι χρειάστηκε να περάσουν 4 περίπου χρόνια για να ξεκινήσει η βελτίωση της κάλυψης, σε ένα σχέδιο που πέρασε από παρατάσεις επί παρατάσεων και υλοποιήθηκε τελικά ασθμαίνοντας και πάνω στο νήμα. Αθάνατη Ελλάδα!

Το άρθρο πήραμε από την www.infocom.gr

Ιουνίου 4, 2018 |

Γιατί να προτιμήσουμε ένα εξειδικευμένο συνεργείο καθαρισμού χαλιών

IMG_5845

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τέλος της Άνοιξης, αρχή του καλοκαιριού και κάποιες εποχιακές εργασίες είναι σε πλήξη εξέλιξη.

Μια από αυτές και το «μάζεμα», ο καθαρισμός και η φύλαξη των χαλιών μας, ειδικά όταν αυτά αποτελούν ένα συναισθηματικό, οικονομικό μέρος του σπιτιού. Ακόμα και όταν υπάρχει πρόβλημα χώρου.
Γιατί προτείνουμε τα χαλιά ή οι μοκέτες τουλάχιστον κάθε δεύτερο έτος αν όχι σε ετήσια βάση, να δίνονται σε ένα οργανωμένο συνεργείο καθαρισμού.
Γιατί τα χαλιά ξεχωρίζονται ανά είδος (χειροποίητα, μηχανής, εισαγωγής (συνήθως έχουν πιο αραιούς κόμπους), μεταξωτά, μάλλινα, ψάθινα κ.λπ., και ο καθαρισμός τους διαφέρει.
Τα χειροποίητα χαλιά είναι πιο ευαίσθητα και για τον καθαρισμό τους θα πρέπει να ακολουθήσουμε πολύ συγκεκριμένα βήματα.
Τα μεταξωτά χαλιά είναι πολύ ευαίσθητα, απαιτούν πρώτα προσεκτικό ξεσκόνισμα με ειδική βούρτσα και η ηλεκτρική σκούπα δεν είναι η καταλληλότερη λύση.
Τα ψάθινα χαλιά δεν αγαπούν το νερό. Καθαρίζονται πολύ εύκολα με μια επαγγελματική ηλεκτρική σκούπα και κατόπιν με ειδικό απορρυπαντικό και μαλακές βούρτσες και σφουγγάρια.
Ένα εξειδικευμένο συνεργείο προσέχει ακόμα και τη φορά που έχει το πέλος, έχει ειδική αντιμετώπιση στα κρόσια και τον καθαρισμό τους, αφού αυτό είναι ένα δύσκολο κομμάτι στο χαλί και συνήθως στο σπίτι δεν έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα.
Αν δε ζητήσετε συντήρηση ή αντικατάσταση στα κρόσια μπορεί να γίνει, όπως επίσης και επιδιόρθωση σε φθαρμένα χαλιά.
Επίσης, τα ειδικευμένα συνεργεία φροντίζουν να επανέρχεται το πέλος εκεί που «πατούν» τα έπιπλα και δημιουργούν διαφορές.
Ένας πολύ σημαντικός λόγος για να δώσουμε τα χαλιά μας σε ένα επιλεγμένο συνεργείο είναι όταν στο σπίτι υπάρχουν κατοικίδια. Σκόνες, τρίχες που όσο και να τις αφαιρέσουμε κρύβονται καλά, λεκέδες από ούρα και όχι μόνο. Όσο σωστά και αν καθαρίσουμε τα χαλιά στο σπίτι, η δυσάρεστη μυρωδιά παραμένει. Και δυστυχώς κάποια από τα απορρυπαντικά που χρησιμοποιούμε στο σπίτι δεν προστατεύουν το χαλί.
Ένα συνεργείο ξέρει πώς θα αφαιρέσει επίσης και άλλους δύσκολους λεκέδες, όπως είναι ο καφές, οι σάλτσες, το κακάο, η λάσπη, το αίμα, το κρασί (ειδικά το κόκκινο), λεκέδες λιπαροί ή λεκέδες από παιδικές τροφές που περιλαμβάνουν φρούτα. Ακόμα και περιπτώσεις όπως η τσίχλα και το κερί που αν δεν γνωρίζουμε υπάρχει κίνδυνος να καταστρέψουμε το χαλί κατά την αφαίρεσή τους.
Τέλος, η αποθήκευση! Έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο και το συνεργείο θα στεγνώσει πολύ καλά το χαλί και θα το τυλίξει σε ρολό και όχι σε σχήμα πακέτου που θα αφήσει ίχνη διπλώματος αφ’ ενός, αφ’ ετέρου μπορεί να κοπεί και το στημόνι του.Κατόπιν θα μπει μέσα στις ειδικές θήκες πλαστικού ή υφάσματος και θα φυλαχτεί σε οριζόντια θέση στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους και στις κατάλληλες συνθήκες (περιβάλλον με τη σωστή υγρασία, φωτισμό κ.λπ.). Σε πολλούς από αυτούς τους χώρους υπάρχουν και βιολογικοί τρόποι απομάκρυνσης ανεπιθύμητων εντόμων, όπως είναι ξύσματα κέδρου, ξηρό γαρύφαλλο, λεβάντα, κόκκοι πιπεριού και βότανα και υλικά που ενδείκνυνται και δεν ενοχλούν το περιβάλλον.
Προφυλάξτε τα χαλιά σας για να τα έχετε πολλά πολλά χρόνια. Ασχοληθείτε με το να βρείτε τους σωστούς επαγγελματίες. Μην βάζετε μοναδικό κριτήριο το κόστος καθαρισμού και φύλαξης.

 

Το άρθρο αντιγράψαμε από το facebook page του μέλους του VMVT Club Cosmos Clean Carpet https://www.facebook.com/cosmosclean/

Μαΐου 29, 2018 |

Λάθη που όλοι κάνουμε με το πλυντήριο ρούχων

ASKO_Laundry_Washing_Machines_Modes_Intensive-2x1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ας μιλήσουμε με απόλυτη ειλικρίνεια: Πότε ήταν η τελευταία φορά που καθαρίσατε το πλυντήριο ρούχων σας;

Επειδή μάλλον η απάντηση που θα πάρουμε σε αυτήν την ερώτηση είναι «δεν θυμάμαι», εμείς είμαστε εδώ για να σας πούμε ποια είναι τα 5 λάθη που καταστρέφουν το πλυντήριο ρούχων σας χωρίς να το καταλαβαίνετε.
Αφήνετε πάντα την πόρτα του πλυντηρίου ανοιχτή ανάμεσα στα πλυσίματα.

1. Δεν αφήνετε την πόρτα του πλυντηρίου ανοιχτή ανάμεσα στα πλυσίματα. Αφήνετε την πόρτα ανοιχτή μετά από κάθε πλύσιμο έτσι ώστε να μην αναπτύσσεται μούχλα στο εσωτερικό του αλλά και στο λάστιχο της πόρτας. Επίσης, ανοίγοντας την πόρτα δίνετε την δυνατότητα στο πλυντήριό σας να μυρίζει φρεσκάδα και όχι «κλεισούρα».

2. Δεν καθαρίζετε ποτέ το φίλτρο του νερού. Καλό είναι να κάνετε που και που ένα καλό πλύσιμο στο φίλτρο του πλυντηρίου. Αυτό είναι απαραίτητο διότι μαζεύονται παντού βρομιές από τα ρούχα που πλύνατε και μπλοκάρουν το φίλτρο. Αυτό δεν επηρεάζει μόνο το πλυντήριο αλλά έχει επιπτώσεις και στο καθάρισμα των ρούχων σας.

Μάθετε να καθαρίζετε το φίλτρο νερού.

3. Δεν κάνετε μια άδεια πλύση με ζεστό νερό. Παρόλο που πολλές εταιρίες απορρυπαντικών ισχυρίζονται πως δεν χρειάζεται να κάνετε πλύσεις με ζεστό νερό, οι χαμηλές θερμοκρασίες δεν πλένουν καλά τα ρούχα σας και δεν διώχνουν εντελώς τη βρωμιά. Που και που καλό είναι, λοιπόν, να κάνετε μια πλύση χωρίς ρούχα, με ζεστό νερό και χωρίς απορρυπαντικό για να αναζωογονείται το πλυντήριό σας.

4. Ξεχνάτε να καθαρίζετε την θήκη του απορρυπαντικού. Τα παλιό απορρυπαντικό μπορεί να μπλοκάρει την πλύση αν δεν έχει καθαριστεί σωστά η θήκη που το βάζετε. Βγάζετέ την συχνά και καθαρίζετέ την με ζεστό νερό. Είναι κάτι πολύ απλό και γρήγορο.

Μην ξεχνάτε να καθαρίζετε την θήκη του απορρυπαντικού.

5. Πάντα παραγεμίζετε το πλυντήριό σας. Ένα από τα πιο σημαντικά λάθη που κάνετε είναι και πρέπει να αποφεύγετε είναι το παραγέμισμα του πλυντηρίου σας με ρούχα. Τα ρούχα σας χρειάζονται τον χώρο τους για να καθαρίζονται σωστά ενώ παράλληλα δεν κάνετε καλό και στο πλυντήριό σας μακροπρόθεσμα.

Ό,τι από τα παραπάνω κι αν κάνετε ήρθε η ώρα να μάθετε από τα λάθη σας και να τα διορθώσετε. Μόνο έτσι θα έχετε πάντα καλά πλυμένα ρούχα και πλυντήριο που θα διαρκέσει για πολύ περισσότερα χρόνια.

Πηγή μας, το πολύ πολύ καλό site του Σπύρου Σούλη κι ευχαριστούμε. http://spirossoulis.com

Μαΐου 25, 2018 |

Πιστοποιητικό Ηλεκτρολόγου – Πότε και γιατί

720_545504_7d2b95833d-b4900d662af2a6a5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πότε απαιτείται η έκδοση Πιστοποιητικού ΔΕΗ

Η έκδοση του Πιστοποιητικού ΔΕΗ απαιτείται στις παρακάτω περιπτώσεις:

 • Όταν ο πελάτης ζητήσει αλλαγή ονόματος στο λογαριασμό της Δ.Ε.Η και έχει λήξει το πιστοποιητικό ΔΕΗ (Για μονοκατοικίες, διαμερίσματα έχει διάρκεια ισχύος 14 έτη)

 

 • Όταν ο πελάτης ζητήσει επανασύνδεση και έχει λήξει το πιστοποιητικό ΔΕΗ

 

 • Για ηλεκτροδότηση εργοταξιακής παροχής. (ΕΡΓΟΤΑΞΙΑΚΗ ΠΑΡΟΧΗ)

 

 • Μετά την αποπεράτωση της κατασκευής κάθε ηλεκτρικής εγκατάστασης και πριν να τεθεί σε λειτουργία από τον χρήστη, για να διαπιστωθεί ότι έχουν τηρηθεί οι απαιτήσεις του Προτύπου ΕΛΟΤ ΗD 384 αλλά και της ισχύουσας Νομοθεσίας. (ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΠΑΡΟΧΗ)

 

 • Μετά από την αποπεράτωση των σχετικών εργασιών και πριν να τεθεί σε λειτουργία η επέκταση ή το τροποποιημένο τμήμα της εγκατάστασης

 

Κάθε πότε απαιτείται η έκδοση του πιστοποιητικού ΔΕΗ

Η διάρκεια ισχύος του Πιστοποιητικού ΔΕΗ εξαρτάται από τη χρήση της εγκατάστασης.

Δείτε κάθε πότε απαιτείται:

 • Για κατοικίες και ανάλογους χώρους (μονοκατοικίες, διαμερίσματα κ.α.), τουλάχιστον κάθε 14 χρόνια

 

 • Για κλειστούς επαγγελματικούς χώρους που δεν έχουν εύφλεκτα υλικά (καταστήματα, γραφεία, βιοτεχνίες, βιομηχανίες κ.α.), τουλάχιστον κάθε 7 χρόνια

 

 • Για κλειστούς επαγγελματικούς χώρους με εύφλεκτα υλικά (καταστήματα, γραφεία, βιοτεχνίες, βιομηχανίες κ.α.), τουλάχιστον κάθε 2 χρόνια

 

 • Για χώρους ψυχαγωγίας και συνάθροισης κοινού τουλάχιστον κάθε χρόνο

 

 • Για επαγγελματικές εγκαταστάσεις στο ύπαιθρο (μαρίνες, πισίνες, κάμπινγκ κ.α.) τουλάχιστον κάθε χρόνο και σε περίπτωση διακοπής της ηλεκτροδότησης, πριν από την επανασύνδεση

 

 • Για όλες τις παραπάνω χρήσεις εφόσον προκύπτει αλλαγή χρήσης της Εγκατάστασης

 

 • Για όλες τις παραπάνω κατηγορίες εφόσον η Εγκατάσταση πληγεί από θεομηνίες (πλημμύρες, σεισμούς)

 

 • Μετά από σοβαρά ατυχήματα ή συμβάντα (πυρκαγιά, ηλεκτροπληξία)

 

 • Μετά από καταγγελία φυσικών ή νομικών προσώπων

 

Τι περιλαμβάνει το νέο Πιστοποιητικό ΔΕΗ

Το Νέο Πιστοποιητικό ΔΕΗ περιλαμβάνει τα ακόλουθα:

 • Υπεύθυνη Δήλωση Αδειούχου Ηλεκτρολόγου Εγκαταστάτη

 

 • Έκθεση Παράδοσης Ηλεκτρικής Εγκατάστασης

 

 • Πρωτόκολλο Ελέγχου Ηλεκτρικής Εγκατάστασης κατά ΕΛΟΤ HD 384

 

 • Πρωτόκολλο Ελέγχου Ηλεκτρικής Εγκατάστασης κατά ΚΕΗΕ (εάν είναι παλιά εγκατάσταση πρίν τον Μαρτιο του 2006 ή εάν σε μια εγκατάσταση συνυπάρχουν και τα δυο πρότυπα)

 

 • Διαστασιολογημένο μονογραμμικό σχέδιο του πίνακα εγκατάστασης

 

 • Ηλεκτρολογικό Σχέδιο όπου περιλαμβάνονται
  • Η θέση των σταθερών ηλεκτρικών συσκευών και κινητήρων
  • Η διαδρομή των ηλεκτρικών γραμμών, εφόσον έχουν διατομή ίση ή μεγαλύτερη του 1,5mm2
  • Η θέση των διακοπτών, ρυθμιστών, κομβίων, ανιχνευτών, θερμοστατών, ρευματοδοτών και πινάκων σε σχέση με το ακίνητο
Απριλίου 30, 2018 |

Η Wall Street Journal βλέπει την επιστροφή των ξένων επιχειρήσεων και την ανάπτυξη στην Ελλάδα

92cd45ef66b74894452168334fe82b6f_XL

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

«Καθώς επανακάμπτει η ανάπτυξη στην Ελλάδα, μετά από μια δεκαετία κρίσης, επιστρέφουν και κάποιες από τις επιχειρήσεις που κάποτε είχαν ξεγράψει τη χώρα» γράφει η Wall Street Journal.

 «Ξεκινώντας την επέκτασή της στην Ελλάδα, η επιχείρηση τροφίμων Spar εγκαινίασε δύο νέα supermarkets σε Κρήτη και Σκιάθο, τα πρώτα από τα 350 που έχει προγραμματίσει. Δύο μόλις χρόνια πριν, ο όμιλος είχε εγκαταλείψει την Ελλάδα μετά την χρεοκοπία του Έλληνα εταίρου της» σημειώνει η εφημερίδα και προσθέτει: «Οι προοπτικές της Ελλάδας είναι πολύ πιο ευοίωνες σήμερα. Το ΑΕΠ αυξήθηκε με ρυθμό 1,4% το 2017, που είναι η πρώτη σημαντική άνοδος μετά το 2007. Οι έρευνες δείχνουν επίπεδα δραστηριότητας, νέων παραγγελιών και προσλήψεων που είχαν να σημειωθούν χρόνια. Οι αναλυτές αναμένουν ανάπτυξη 2% για το 2018. Μετά από την μακρότερη και βαθύτερη οικονομική ύφεση στη σύγχρονη ιστορία, η Ελλάδα αρχίζει επιτέλους να ανακάμπτει. Εφόσον διατηρηθεί, η ανάκαμψη αυτή θα κλείσει το τελευταίο κεφάλαιο της κρίσης της ευρωζώνης με τρόπο που ταιριάζει περισσότερο και από την έξοδο της χώρας από το πρόγραμμα στήριξης».
 «Τα χειρότερα είναι πίσω μας. Οι τιμές των ακινήτων έχουν πέσει και είναι εύλογο για τους επενδυτές να επιστρέψουν. Αν διατηρηθεί η πολιτική και κοινωνική σταθερότητα, τότε θα δούμε ανάπτυξη», δήλωσε ο Φ. Καρακίτσος, εκτελεστικός διευθυντής της Spar Hellas.
 Η Wall Street Journal αναφέρει ότι «η ταλαιπωρημένη χώρα έχει να διανύσει μακρύ δρόμο ακόμη για να συνέλθει από την τραυματική δεκαετία. Ο δραστικός δημοσιονομικός περιορισμός με αντάλλαγμα δάνεια στήριξης προκάλεσε οικονομική ελεύθερη πτώση. Το ΑΕΠ μειώθηκε κατά 28% και η ανεργία, αν και αποκλιμακώνεται, παραμένει άνω του 20%… Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ υλοποιεί το πρόγραμμα των πιστωτών. Η λιτότητα έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και η αρνητική της επίδραση στην ανάπτυξη εξασθενεί. Οι σχέσεις της Αθήνας με τους δανειστές είναι πιο ήρεμες. ”Κανείς πλέον δεν συζητά για Grexit. Το ερώτημα ωστόσο είναι αν αυτή η αντίδραση της οικονομίας είναι βραχυπρόθεσμη, ή αποτελεί την έναρξη μιας μακράς περιόδου βιώσιμης ανάπτυξης”, δήλωσε ο Τάσος Αναστασάτος, επικεφαλής οικονομολόγος στην EFG Eurobank.
 Η Aegean Airlines SA ένιωσε αρκετή αυτοπεποίθηση για να παραγγείλει 42 νέα αεροσκάφη αξίας 4 δισ. ευρώ, προχωρώντας στην μεγαλύτερη επένδυση από την έναρξη της κρίσης. Η TeslaInc. κατασκευάστρια ηλεκτρικών αυτοκινήτων πρόκειται να λειτουργήσει ένα μικρό κέντρο έρευνας και ανάπτυξης στην Αθήνα. Οι μικρές επιχειρήσεις είναι οι κυριότεροι εργοδότες στην Ελλάδα και κρίσιμος παράγοντας για την διατήρηση της ανάπτυξης. Στο κέντρο της Αθήνας, το ποσοστό των κλειστών καταστημάτων έπεσε στο 25% από το ένα τρίτο στη διάρκεια της κρίσης, καθώς αποκαθίσταται σταδιακά η εμπιστοσύνη των καταναλωτών. Ακόμη και ο κωματώδης κατασκευαστικός τομέας δείχνει σημάδια ζωής, ενώ κάποιοι νέοι Έλληνες επιστρέφουν από το εξωτερικό μετά από μια δεκαετία μέσα στην οποία η χώρα έχασε μια γενιά πτυχιούχων» καταλήγει η  αμερικανική εφημερίδα.

Tα παραπάνω βρήκαμε και μεταφέραμε από την ιστοσελίδα www.huffingtonpost.gr

Απριλίου 27, 2018 |

Δέσμευση ΟΤΕ για FTTH σε 1 εκατ. σπίτια και επιχειρήσεις μέχρι το 2022

dt-ote-maxim

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Οπτική ίνα (FTTH) σε 1 εκατομμύριο σπίτια και επιχειρήσεις, μέχρι το 2022 σχεδιάζει να εγκαταστήσει ο ΟΤΕ, καλύπτοντας μεταξύ άλλων εγκαταστάσεις μεγάλης κοινωνικής σημασίας, όπως πανεπιστημιακά ιδρύματα, κέντρα μεταφορών, βιομηχανικά πάρκα και δημόσια κτίρια.

Το πλάνο επενδύσεων του ομίλου ΟΤΕ σε FTTH για ταχύτητες έως 1Gbps στο 25% των συνδέσεων της χώρας ανακοίνωσαν στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και στον Υπουργό ΨΗΠΤΕ, Νίκο Παππά, ο CEO του Ομίλου Deutsche Telekom, Timotheus Höttges, ο επικεφαλής της Deutsche Telekom για την Ευρώπη, Srini Gopalan και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ, στο πλαίσιο ενημερωτικής συνάντησης σήμερα Πέμπτη στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο Όμιλος ΟΤΕ επανέλαβε επίσης την δέσμευσή του να επενδύσει δυναμικά και για την ανάπτυξη δικτύου κινητής 5ης γενιάς (5G), ως προϋπόθεση για την Κοινωνία του Gigabit. Οι συνολικές επενδύσεις του Ομίλου, κυρίως για υποδομές και δίκτυα νέας γενιάς, θα ανέλθουν σε έως 2 δισ. ευρώ έως το 2022.

Μετά τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, ο κ. Höttges δήλωσε: «H επένδυση της Deutsche Telekom στην Ελλάδα είναι στρατηγικής σημασίας. Επενδύουμε με μακροπρόθεσμο ορίζοντα και στηρίζουμε τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας στο δρόμο για την Κοινωνία του Gigabit. Είμαστε πολύ υπερήφανοι για όσα έχει πετύχει η διοικητική ομάδα του Ομίλου ΟΤΕ τα τελευταία χρόνια. Ο Όμιλος ΟΤΕ έχει το καλύτερο δίκτυο κινητής στην χώρα. Τώρα αυξάνει τις επενδύσεις του για να φτάσει η οπτική ίνα στο σπίτι. Μαζί θα συμβάλλουμε στην ταχύτερη μετάβαση της Ευρώπης στη νέα ψηφιακή εποχή».

Ο κ. Τσαμάζ που ως επικεφαλής του ΟΤΕ έχει την ευθύνη του σχεδιασμού των επενδύσεων, δήλωσε: «Είμαστε η εταιρεία των οπτικών ινών στην Ελλάδα. Υλοποιούμε το μεγαλύτερης έκτασης έργο αναβάθμισης τηλεπικοινωνιακών υποδομών των τελευταίων δεκαετιών, τοποθετώντας οπτικές ίνες παντού. Χρόνια τώρα, επενδύουμε σε δίκτυα οπτικών ινών ως απαραίτητη προϋπόθεση για την ψηφιακή ανάπτυξη της χώρας και την επίτευξη των στόχων της Ε.Ε. για την ευρυζωνικότητα. Θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, φέρνοντας την οπτική ίνα σε 1 εκατομμύρια σπίτια. Θέλουμε να φτιάξουμε έναν κόσμο καλύτερο για όλους».

Από την πλευρά της κυβέρνησης ο κ. Παππάς σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «ο ρόλος της Πολιτείας είναι να διασφαλίσει ότι οι ιδιωτικές επενδύσεις θα πυκνώσουν και θα γίνουν με τέτοιο τρόπο, ούτως ώστε όλοι οι Έλληνες να έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε αυτές τις νέες τεχνολογίες και στις καταπληκτικές και εξαιρετικές υπηρεσίες, οι οποίες μπορούν να αναπτυχθούν πάνω σε αυτές τις υποδομές».

Το άρθρο πήραμε από το www.infocom.gr

Απριλίου 11, 2018 |

Συντηρήστε την τέντα! Το καλοκαίρι έρχεται γρηγορότερα απ” όσο νομίζετε!..

1420-5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H άνοιξη έχει έρθει και ο δυνατότερος ήλιος επιβάλλει να κατεβάσετε την τέντα… σας! Μάθετε τα πάντα για να την καθαρίσετε τέλεια!

Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, δεν μας φαίνεται περίεργο αν ξεχνάτε ότι το σπίτι σας έχει βεράντα. Με την έλευση όμως της Άνοιξης και του πιο φωτεινού ήλιου, η βεράντα παύει πλέον να αποτελεί μια ισχνή θύμηση μιας και η χρήση της γίνεται πλέον επιτακτική. Κι αυτό που σας προβληματίζει περισσότερο δεν είναι η διακόσμηση ή τα έπιπλά της αλλά η τέντα της και πιο συγκεκριμένα η καθαριότητά της. Παρακάτω θα βρείτε 8 tips για να τη λάμψετε.

Tip1: Η τέντα πρέπει να καθαρίζεται ενώ είναι στεγνή. Γιατί; Με αυτόν τον τρόπο θα αφαιρέσετε πιο εύκολα τη σκόνη και τα στίγματά της ενώ αν αυτά επιμένουν δεν έχετε παρά να χρησιμοποιήσετε την ηλεκτρική σκούπα σας για να τα ξεφορτωθείτε.

Tip2: Μην ρίχνετε στην τέντα σας ζεστό νερό. Το ζεστό νερό συρρικνώνει τις ίνες του υφάσματός της. Για την καθαριότητά της, βουτήξτε μια μαλακή βούρτσα ή σκούπα σε κρύο ή χλιαρό νερό και περάστε με αυτήν την επιφάνεια της τέντας.

Tip3: Ξεφορτωθείτε τους επίμονους λεκέδες με… το μαλακό. Χρησιμοποιήστε ένα απορρυπαντικό με ουδέτερη βάση για να εξαφανίσετε αποτελεσματικά από την επιφάνεια της τέντα σας τους επίμονους λεκέδες.

Tip4: Ξεσκουριάστε την. Αν η τέντα σας έχει πιάσει σκουριά, τρίψτε τους βραχίονες με λίγο σύρμα. Στη συνέχεια, αλείψτε τους με λίγο λάδι για έξτρα προστασία. Ποια είναι η σωστή τέντα για εσάς; Μάθετε εδώ.

Tip5Μην ξεχνάτε να την «ξεσκονίζετε». Και με αυτό εννοούμε να απομακρύνετε από αυτήν τα φύλλα των δέντρων και αυτό γιατί όταν αποσυντίθενται και λιώνουν, αφήνουν πίσω τους «ζόρικους» λεκέδες.

Tip6: Πιάστε βελόνα και κλωστή! Αν η τέντα σας έχει τρυπήσει, καλύψτε την άμεσα μιας και τα σκισίματα στην επιφάνειά της μπορεί να μεγαλώσουν πολύ γρήγορα. Καλύψτε το πληγέν σημείο με λίγο καραβόπανο ή τεντόπανο (εφόσον έχετε στο σπίτι). Αν η τέντα ξηλωθεί, ράψτε το σημείο χρησιμοποιώντας μια σακοράφα και κερωμένο σπάγκο.

Tip7: Περάστε την τέντα σας με υγρό σιλικόνης για να αντιμετωπίσετε τα σημάδια της μούχλας. Η εφαρμογή του σπρέι (το οποίο θα βρείτε σε χρωματοπωλεία) πρέπει να γίνει όταν το ύφασμα είναι στεγνό. Αφού το περάσετε, φροντίστε να αφήσετε την τέντα κατεβασμένη στον ήλιο για τουλάχιστον 24 ώρες. Με αυτόν τον τρόπο θα την προστατέψετε και από το λιμνάζον νερό της βροχής που μπορεί να ενισχύει την εμφάνιση της μούχλας.

Tip8: Έπιασε βροχή; Μαζέψτε την τέντα σας αλλά μην ξεχάσετε μετά να την κατεβάσετε για να στεγνώσει καλά και να βάλετε στοπ στην ανάπτυξη της μούχλας.

Μαρτίου 19, 2018 |

Αν η επαγγελματική σου ειδικότητα
είναι εδώ
,

ΤΟΤΕ γράψε το email σου για να μπεις ΔΩΡΕΑΝ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΚΑΤΑΛΟΓΟ του vresmastoravrestexniko.

ΑΝ ΔΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΣΟΥ, η ομαδα του vmvt club θα σε ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΕΙ
ΚΑΙ ΘΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΙΡΗ ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΣΟΥ
ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΟΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.